Formålet med 15minutter.dk er at inspirere til genoptagelse af hørespilgenren.

Hvis du slet ikke ved hvad hørespil er, så er den korte forklaring at det er dramatiserede fortællinger / skuespil kun med lyd. Man kan sige at det er en slags film, med skuespillere, dialoger, lydeffekter – det hele, bare ingen billeder. På Danmarks radio kaldte man det i tidernes morgen for Radio Teatret. I dag kalder DR det for Radiodrama, og den mere generelle betegnelse er Audiodrama.

I takt med at lydbøger bliver mere og mere populære, håber vi også at audio dramaerne kunne få en revival.

15minutter.dk er stedet hvor du kan finde audiodrama / hørespil som andre har lavet, eller uploade dem du selv har lavet.

Har du prøvet at lave et audio drama eller hørespil? Du har teknologien. Det kræver bare en mikrofon (eller en mobiltelefon) og en computer eller tablet – og så naturligvis en historie…

 

Hvorfor 15 minutter?

Ideen med at lave audio dramaer der varer 15 minutter er bl.a.:

  • De fleste har daglig transport på mere end 15 minutter på cykel, i tog, bus eller bil – steder hvor de sagtens kan lytte til et eller flere audio dramaer á 15 min.
  • At man som uerfaren hørespilslytter er klar til at ofre 15minutter på at prøve noget nyt.
  • 15 minutter er en overskuelig længde at producere for amatører. Vi håber i den grad at folk vil komme til mikrofonerne og lave deres egne audio dramaer! Næsten alle er i besiddelse af det nødvendige udstyr der skal til at producere et audio drama. En computer eller tablet, en mikrofon, eller bare en mobiltelefon – og så en god historie.

 

Er der nogen regler?

Ja, vi har enkelte regler.

  • Hørespillets samlede længde må ikke overstige 15 minutter. Vi laver dog undtagelser, så skulle dit hørespil have sneget sig på op 20 min. så bør du ikke fortvivle. Vi er amatører, og det kan være svært at vurdere hvor langt det endelige hørespil bliver når man skriver manuskriptet.
  • Historien skal være en afsluttet historie. Der må godt laves ”serier”, hvor man genbruger personer, men de enkelte afsnit skal fremstå som afsluttede historier hver især.
  • Du/I skal selv have produceret eller indhentet rettigheder til lyde, musik, stemmer mv. 15minutter.dk kan ikke holdes ansvarlige.

 

Hørespil kategorier